Refereeravond “Het lijden dat narcisme heet” 15 november 2019

door | 15 nov 2019 | Bestuursberichten, Mededelingen

Psychoanalytisch Centrum West nodigt u graag uit voor een psychoanalytische refereeravond op vrijdag 15 november 2019.

De voordracht wordt verzorgd door Frans Schalkwijk, vrij gevestigd psychoanalyticus/psychoanalytisch psychotherapeut en bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. De titel van zijn voordracht luidt:

“Het lijden dat narcisme heet”

In zijn voordracht belicht Schalkwijk recente zienswijzen op narcisme. Als narcisme wordt gezien als afwijzing van wederkerige interactie en zich terugtrekken in een cocon, zal de therapeut andere interventies doen dan gebruikelijk in de methoden van Kernberg of Kohut. Pathologisch narcisme wordt gekenmerkt door specifiek disfunctioneren in regulatie van het zelf, emoties en relaties. Geen plaatjes, wel veel praktijkvoorbeelden.

Aansluitend aan de voordracht is er gelegenheid voor discussie en het stellen van vragen. De avond wordt afgesloten met een borrel om wat informeler na te praten en nader kennis te maken. De refereeravond vindt plaats tussen 20.00 -22.00 uur in Museum Oud-Overschie.
Adres: Overschiese Kerksingel 1, 3043 BA Rotterdam (pad met tuinhek).

Voor leden van PAC West zijn geen kosten verbonden aan de refereeravond, wel graag even aanmelden. Niet-leden kunnen zich inschrijven voor de refereeravond door een bedrag van 10 euro vóór 8 november over te maken op rekening NL73TRIO 0379433915 t.n.v. Psychoanalytisch Centrum o.v.v. ‘refereeravond’.